Pirat 2006‎ > ‎

Hiv O Hoi

Del 3: Fredrikstad-Kristiansand

Hiv o hoi! Snart er skatten vår, synger kaptein Sabeltann. Hvor stor skatt piratene fra 17. Oslo Kampianerne fikk med seg på toktet mellom Fredrikstad og Kristiansand vites ikke, men at det var en flott opplevelse for speiderne er sikkert.


Speiderpiratene mønstret på i Fredrikstad, etter to idylliske dager med bading og sjøslag på Tredalen. Vel ombord ble de møtt av den engelske kapteinen som ga sine instrukser. Sjørøverflagget ble heist og kursen lagt mot Fredrikstad.

For fint vær førte til lite vind og lite seiling. Men i løpet av turen ble alle 8 seil heist og det ble jevnlig badestopp og landlov for deltagerne.
– Det morsomste var å lage slengtau fra rælet og slenge seg ut i vannet, sier en bløt Henrik Gjerp (17). Han forteller at de om bord kunne drive med forskjellige aktiviteter, som filmfremvisning, makramé og annet tauarbeid, navigasjon, leke skipper, og holde utkikk etter skjær og andre båter. Siste natten hadde de nattseilas mellom Grimstad og Lillesand.

De siste dagene ble tilbrakt i Kristiansand med mer bading og seiling med småjoller. Den siste kvelden var det tid for en sikkelig sjørøverfest med stort koldtbord. Når søndagen kom var det en sliten piratgjeng som satte seg på toget tilbake til Oslo.

- Erik
Comments