Pirat 2006‎ > ‎

Ekte flaskepost

På toktet til Rosendal fant vi en flaskepost. Berit den beryktede har sendt inn til den oppgitte adressen og vi har fått kontakt med den ene forfatteren av den 9 år gamle flaskeposten!

erit finner flaskepostDa to på toktet til Rosendal i sommer, Mette sjøfarer og Berit den beryktede, bestemte seg for å utforske omgivelsene i Rosendal, måtte man jo selvfølgelig trosse kratt, trær og ville sauer for å komme ned til den vakre fossen, som dessverre snart vil bli lagt i rør.. På denne farefulle ferden kom sjøfarer over en flaskepost, og gleden ved å finne den ble ikke mindre, da Mette sjøfarer etter å ha skrudd av korken og omhyggelig plukket ut den lille notislappen i, så at brevet var datert 20-7'97 - altså 9 år siden! (det luktet også sånn..) Mette sjøfarer og Berit den beryktede førte flaska med post *trygt* tilbake til piratleiren, hvor intet ville blitt bedre mottatt enn en skikkelig gammel flaskepost! Høytopplesning av posten var en selvfølge og ble nøye filmet; og slik stod det, fritt tydet, på den ene siden: 
 

Hi!

First of all, thanks for picking up our
bottle! Unfortunatley we can't give you
a million kroner BUT...
don't you think friendship is
much more beautifull!!?!?
just write us!
 
P.S. We threw the bottle in a river nearby
Rosendal <- great place!

 
På den andre siden var to adresser skrevet opp, en i Norge og en i Holland, skriften delvis visket ut etter å ha ligget så lenge i en coca-cola light flaske. Umiddelbart ble det satt ned et nøye utplukket uoffisielt utvalg som fikk den viktige oppgaven å svare på denne flaskeposten, ordene ble valgt med omhu, og brevene ble underskrevet av samtlige pirater som var tilstede, noen ivrig diskuterende hva slags forbindelse det kunne være mellom de to som hadde skrevet brevet, var de skilt ved fødselen og sendt til hvert sitt land for så å bli gjenforent i Rosendal? Og hvor gamle var de nå, mon tro? Mange historier - den ene villere enn den andre, florerte på stedet. Berit den beryktede tok på seg oppgaven å poste brevene så snart vi kom tilbake til sivilisasjonen. Å tyde adressene på baksiden var ikke enkelt, men det stanser ingen pirater; med litt gjetting og fantasi gikk det til, og brevene ble sendt. Minutter gikk - timer gikk - dager gikk - og etter halvannen uke med venting fikk Berit den beryktede endelig svar fra en av forfatterne av flaskeposten! Da stod det bare igjen å se hvilken - eller om noen, av de historier vi hadde tenkt på som opphav til disse flaskepostfofatternes sammenkomst, holdt stikk... 

Flaskeposen vi fant

Svaret på brevet:

"Hei alle piratene!

Noe så kult! Jeg hadde helt glemt at jeg sendte en flaskepost når jeg og Dianne var i Rosendal. Men jeg husker godt turen til Rosendal. Dianne var nemlig en jente fra Holland som jeg jobbet med den sommeren i en restaurant i Bergen. Vi tok en dagstur til Rosendal, väret var kjempefint og varmt og vi gikk en tur opp i dalen der. Der satte vi oss i hvert vårt tre over elven og delte en flaske vin. Det som var veldig merkelig var at mens vi satt der så stoppet klokken min..så hver gang jeg så på klokken så så jeg at vi hadde god tid på oss til båten skulle gå tilbake til Bergen... Det resulterte i at vi mistet siste båten. Men heldigvis ordnet det seg med at vi fikk tatt lokalbusser så vi kom oss hjem.

Jeg syns det var veldig artig at dere fant flasken som åpenbart ikke kan ha kommet seg så langt på sin ferd..Og så kult at dere svarte på den. Det er jo 9 år siden, da var jeg 21 år. Jeg har ingen kontakt med Dianne lenger, hun dro tilbake til Holland etter sommeren.

Jeg var også inne på naturkrefter siden som jeg syns var veldig fin.

Hilsen Marianne."
Comments