Aktiviteter om bord

På denne turen får du mulighet til å lære mer om sjømannskap og om hvordan man opptrer på sjøen. Du vil få god innsikt i norsk kystkultur og rikelige muligheter til å seile.

Venner på turÅ seile en skute fra de gode gamle dager blir noe helt annet en å seile en vanlig plastbåt. Her må vi opp i masta for å heise seil. Tilsammen er det over 400m2 seil på skuta, så her er det nok å gjøre. Å jobbe på 18 meters høyde, på øverste fokkerå, kanskje 3 meter utenfor skutesiden, er veldig spennende og det er utrolig bra utsikt der. Skuta har skværseil som fungerer på samme måte som en spinaker. Ellers har den seil som storseil, sniper, skværseil, jager, klyver, fok.

Carl ved roretNavigasjon er en viktig del av sikkertheten når man seiler. På Mathilde benyttes både sjøkart, GPS og radar for å kunne seile både om natta og om dagen. Under turen vil det bli mulig å lære mye om navigasjon, nattseilas på fyr, lære mer om merkesystemer og sikkerhet ombord ved nattseilas.

Mat er viktig når man er ute på tokt. Under turen vil vi ha mye forskjellig mat, alt fra sjømat til vegetar og kjøtt. Under turen er det sjørøverfest hvor alle de herligste retter blir båret fram og gjort i stand til et koldtbord.

Fredrik navigererVi ligger som regel til kai noen dager først og sist i seilaset og har små ilandstigninger på spennende steder. Dette for å bli bedre kjent med kulturen og stedene vi seiler forbi. Underveis når vi har lagt til kai eller ligger på svai vil det være mulighet for å kite, bade og hoppe i slengtau fra masten. Det er også mulig å gå i land og utforske, gå på skattejakt, grille og spille fotball og volliball på de stedene vi er på.

Noen av kveldene vil det bli vist film, både under dekk mens vi seiler nattseilas og det vil bli vist noen kvelder når vi ligger i land. Under turen vil det bli mulig å være med å lage film. Vi regner med å få tak en bærbar PC slik at vi kan lære å klippe film.