Nyheter

Har du lyst å være med på Ekte eventyr, er det jo bare å gi beskjed om dette og bli med på epostlista (gratis), sånn at du får beskjed når ting skjer.

Godkjent skipper opp til 50br.ton

lagt inn 28. des. 2010, 08:44 av Lars Haga   [ oppdatert 28. des. 2010, 09:50 ]

Årets Navigare Charter School ble avholdt i Kroatia 17.-27. April. Deltakerne ble fordelt på 6 båter, hvor de i løpet av kurset fikk grundig opplæring i både motivasjon, teamwork og kundebehandling, i tillegg til seiling, tillegging ved kai, teknisk båthåndtering og de forskjellige oppgavene ombord på en charterbåt. Det ble en uforglemmelig uke, med mye moro, god mat og nye bekjentskaper.

Fra oss deltok Lars Jørgen Haga og Fredrik Gregersen

Vi gratulerer alle deltakerne med vel gjennomført kurs, og ser frem til å jobbe med så mange som mulig av dem som skippere og vertinner i sesongen 2010!


Lars Jørgen Haga har blitt godkjent som skipper på skip opp til 50 brutto register ton.(D5L) Kurset skal dekke den teoretiske og praktiske opplæringen som kreves for å føre et fritidsfartøy i stor kystfart (inntil 25 nautiske mil utenfor det norske fastlandet, pluss området mellom Lindesnes - Limfjordens vestmunning og Karlskrona -  Svinemünde. Kurset har hovedvekt på emnene navigasjon og navigasjonsinstrumenter, sjøveisregler, skipslære, sikkerhetsopplæring og motorlære.

Seiltur i Hellas

lagt inn 28. des. 2010, 07:26 av Lars Haga   [ oppdatert 6. feb. 2011, 05:47 ]

Hellas tilbyr seiling for alle; Her finnes mulighet for å ferdes i rolige vinder i beskyttede farvann, eller seile på det åpne havet med den friske nordavinden som drivkraft. Den greske arkipelagen består av tusenvis av øyer, hvor de fleste er ubebodde. Det store antallet øyer gjør at det alltid finnes noe spennende å oppdage, selv for den som har vært her før.

Jeg søker deltakere som er interressert i å være med å leie en seilbåt og ber om at man foreslår datoer. April, mai, september og oktober er aktuelle.

Navigares hovedbase i Lavrion ligger 20 minutter sør for Athen flyplass, og gir utgangspunkt for seiling både til Kykladene og den Saroniske bukt. I Hellas kan du seile ifra April til Oktober, høysesongen er fra og med Juni til slutten av September. I før- og ettersesongen er det et mer behagelig klima og færre turister. I Juli og August er det varmere i både luften og vannet, og mer aktivitet på øyene. Grekerne er et meget gjestfritt folk som tar imot seilere med åpne armer. Ofte legger du til med båten midt i det yrende folkelivet, og har orkesterplass fra sittebunnen. Pass på å få med deg det greske kjøkkenets spesialiteter, -souvaki, moussaka og kleftiko. En annen favoritt er de mange forrettene, der tzatziki får konkurranse av melitzanosalata, taramosalata eller saganaki. På mindre restauranter kan du ofte velge mat direkte fra grytene på kjøkkenet. For deg som seiler på egen hånd har Navigare Yachting en servicetelefon der du kan nå oss døgnet rundt.

Les mer om turen her


Seiltur i Stockholm 12-19. juni og 10-17.Juli

lagt inn 28. des. 2010, 07:22 av Lars Haga   [ oppdatert 6. feb. 2011, 05:07 ]

Etter en stor suksess i fjor planlegges det opp til to turer i år i områdene utenfor Stockholm mot Årland eller sørover mot Godtland. Om merådene er utrolog fine å sele i og er noe av det bedre jeg har seilt i. Vi planlegger å seile med Greenmar en 48 fot. Den har 8 sen geplasser og er meget fin og luksuriøs. Med stor båt, fin natur (og godt med vind) er alt lagt til rette for en perfekt ferie. Vi kommer trolig til å kunne dra innom mange pærler og kjente steder som Saltkråkan etc og andre naturhavner. Matlagingen deler vi på så kom gjerne med ideer på gode retter. (Bilde er fra Saltkråkan)

  • Dato: 12-19. juni og 10-17.Juli
  • Pris: kr 4000 inkludert mat første dagen, båt og diesel. Mat og evt. havneavgift spleiser vi på underveis.
  • Krav til kunskap: Det kreves ikke at du kan seile for å bli med alt vist.
  • Spesialutstyr: Alt sikkerhetsutstyr er om bord inkludert flytevest.
  • Transport: Båten ligger i havnen som heter Bullandö utenfor Stockholm. Det går buss dit fra Stockholm sentrum for dem som  trenger det. Vi prøver å organiserer privatbiler å få flest med på det.

Les mer og meld deg på under "Turer"
Seiltur Stockholm 2010
Seiltur i Malaysia 23-30. april 2011

lagt inn 28. des. 2010, 06:58 av Lars Haga   [ oppdatert 6. feb. 2011, 05:57 ]

Basen i Tioman Islands ligger i hovedhavnen Tekek -bare noen hundre meter fra flyplassen. Tioman er en vulkansk øygruppe bestående av 14 øyer sydøst for Malaysia. Seilingen karakteriseres av korte avstander mellom øyene og et variert landskap av jungel, fossefall og virkelig krystallklart vann. Tioman er kjent for å være dykkerparadis, og er klassifisert som en av de ti vakreste øyene i verden. Tioman nåes med fly fra Kuala Lumpur eller Singapore (ca en times flytur)

Vi har plass til 4-6 personer til! Gi lyd fra deg hvis du har spørsmål om turen eller vurderer å bli med til Lars Jørgen Haga 95149343 eller lars.haga@gmail.com

1-4 of 4